Foamglas skriver historisk avtale med Optimera

0

Foamglas Nordic AB annonserer i dag at de har signert en kontrakt med norges største byggevarekjede, Optimera AS, for å distribusjon av foamglas boards.

I tillegg til at det er en historisk avtale signering for Foamglas i deres 28 år gamle historia, er dette også deres første distribusjonsavtale på det norske markedet.

- Vi ser veldig frem til å starte samabeidet med Optimera, sier Peter Hellqvist, Salgsdirektør i Foamglas Nordic AB. For utenom at denne avtalen representerer et positivt og naturlig samarbeid, viser også Optimeraavtalen en sterk tillit til Foamglas teknologi og produkters evne til å kunne forberede livskvaliteten i samfunnet.

Folkehelseinstituttet presenterte i november 2012 en undersøkelse på bakgrunn av den økende bruken av insektmidler mot maur i Norge de siste ti årene. Undersøkelsen viser at ved å bruke FOAMGLAS®-isolasjon kan man fjerne hovedårsaken til problemene med maurangrep på isolasjon under støpt dekke.

I tillegg til at materialet ikke er utsatt for angrep av maur eller andre skadedyr, er det også absolutt vann- og damptett og har egenskaper som høy trykkfasthet, noe som også sikrer konstruksjonen mot andre vanlige skader i denne type miljøer.

Det gir en en stor fordel å bruke FOAMGLAS® in maursikre isolasjon ved bygging eller renovering av gulv konstruksjon. Ved å velge FOAMGLAS® som isolasjon vil man hinder maur i å etablere seg i nedre del av konstruksjonen og dermed unngå kostbar bekjempelse samt unødvendig bruk av kjemikalier. Bruk av kjemikalier bør unngås spesielt i barnehager og skoler da barn er mer utsatt for eksponering av insekticider.

For å kunne mote den økende etterspørselen til FOAMGLAS® meldte behovet for en distributor seg, som markdetes største salgs og distributor av bygnings materialer fyller Optimera dette behovet.

- Vi er alltid nysgjerrige på nye innovative produkter som har unike løsninger. Vi tror kundene og byggentreprenørene vil ta godt imot Foamglas som et nytt tilskudd i vår produktlinje, sier Fredrik Jacobsen, Kategorisjef i Optimera AS. Vi ønsker å teste det ut og starter først og fremst med Vestfold.

Og ja, det er kundene some er de virkelige vinnerne.

- Avtalen med Optimera gjør at Foamglas nå er lett tilgjengelig for alle, noe som tidligere var et problem. Så er det nå opp til kunde å vurdere hvilken type isolasjon de ønsker i forhold til egenskaper og pris, sier Kenneth Ervik, Grunnlegger og Daglig Leder av Tønsberg Skadedyrkontroll AS og forfatteren av boken Effektiv Bekjempelse av Maur. Foamglas har vist seg å være 100% maursikker. Med de problemene vi har med maur i polystyren i dag, så er Foamglas et godt alternativ.

Optimera butikken i Tønsberg blir den første til å fore Foamglas produktet i landet. Målet er at alle butikkerne på sør øst landet tar den inn i produktlinjen sin, slik at Foamglas blir tilgjengelig for alle der behovet er størst.

Del med dine venner.

Om denne forfatteren

NewsUp er en ny nettavis og nyhetsaggregator for hendelser der nyheter og artikler styres av leserne. NewsUp får også tips om saker som burde belyses, som vi selv lager artikler om og legge ut.