Katastrofale kutt i tilskuddet til privatebarnehager

0

Det plutselige varselet kommer fra økonomiseksjonen i Nøtterøy Kommune. Private barnehager varsles om et kutt i tilskuddet på til sammen 7 millioner kroner. 8 private barnehager har sammen sendt ut et informasjonsskriv til foreldrene og skriver;

– Det er med sjokk og vantro vi leser brevet mottatt av kommunen. Kuttet er slik vi ser det ikke basert på reelle kostnadskutt i de kommunale barnehagene, men resultat av kreativ regnskapsførsel. I hovedsak skal premiefond brukes. Kuttet innebærer en reduksjon i tilskuddet på ca. 10%. Sett i lys av forrige korrigering/ trekk i tilskudd for 2013 (som kom i mars 2913) skal vi totalt bære kutt på 15% i år.

Anne Lene Solheim Lilleberg er initiativtaker til Facebook gruppen;

«Nei til kutt i tilskuddet til private barnehager på Nøtterøy 2014″

Kuttet i tilskuddet innebærer en helt umulig situasjon både likviditetsmessig og resultatmessig. Reduksjon i tilskuddet for 2013 og nå 2014 medfører til store underskudd og at flere av barnehagene er pr. definisjon konkurs.

– Dette henger ikke på grep og vi varsler kamp! De private barnehagene er helt prisgitt kommunens tilskudd for å seg innenfor makspris og det er ingen mulighet å øke foreldrebetalingen. For å kunne klare slike kutt må barnehagene redusere bemanning med flere årsverk og en så stor reduksjon av personalet vil få alvorlige konsekvenser for kvalitet og sikkerhet i barnehagetilbudet, sier Silje Tønnesen Ervik som har en datter i Knerten Barnehage.

Pappa, Kenneth Ervik stiller spørsmål om dette er brudd på Folkehelseloven.

– Denne loven pålegger kommunen å beskytte barn mot faktorer som kan ha negativ innvirkning på helsen. Å tvinge private barnehager til grep som svekker sikkerheten, og dermed helsen til våre barn er helt uaktuelt.

 

 

 

Del med dine venner.

Om denne forfatteren

NewsUp er en ny nettavis og nyhetsaggregator for hendelser der nyheter og artikler styres av leserne. NewsUp får også tips om saker som burde belyses, som vi selv lager artikler om og legge ut.