Malingsprodusenter med luregaranti?

0

Leser du det med liten skrift? Og hva er det egentlig produsentene lover? NewsUp har fått flere tips på garantier når det kommer til maling. Vi har tatt en titt på en rekke av malingsgarantiene sammen med en malingsekspert. Dårligst ut kommer Butinox Futura, som lages av Scanox AS, et heleid datterselskap av Jotun AS. Du har kanskje sett reklamen på TV? 12 års farge- og glansgaranti.

Butinox Futura er et høyteknologisk vanntynnbart produkt med evne til å holde farge og glans over lang tid. Dette høres meget lovende ut, så la oss nå se på selve garantiteksten:

Scanox AS garanterer at Butinox Futura Maling, Butinox Futura Dekkbeis, Butinox Futura Soft Look og Butinox Futura Dør og Vindu benyttet på utvendig treverk har en bedre evne til å beholde farge og glans lenger enn kjente oljemalinger og oljedekkbeiser omsatt på det norske markedet.

Dette garanterer Scanox AS i 12 år.

IMG_0756 (2)
Foto: Øyvind Dølør


Hva betyr nå dette?

-Dette er kanskje litt vanskelig for en «vanlig mann» i gata å forstå, sier maler og faglig leder Ronny Enger i Drywood Norge.

-La meg forklare. Scanox AS gir ikke en garanti på sitt eget produkt, men setter garantien opp mot andre og vesentlig dårligere produkter som oljemalinger og oljedekkbeiser!

Enger viser til at alle fagfolk vet at oljemalinger erfaringsmessig beholder farge og glans dårlig. Så at Scanox AS sin høyteknologiske maling og beis holder lengre på farge og glans enn disse «utgåtte» malingstypene skulle da bare mangle.

-Denne garantien er ikke verdt mye etter min mening. Skal de garantere noe får de garantere for sine egne kvaliteter og egenskaper, avslutter maleren.

Les hele garantiteksten til Butinox Futura på denne linken her. 

Del med dine venner.

Om denne forfatteren

Veniro er et mediebyrå lokalisert i Tønsberg by.