Tar 1.590 kroner for demontering av alarmen din

0

Det er langt dyrere å avslutte et abonnement på boligalarm med Falck Alarm enn å tegne det.

De fleste boligalarm kunder er fornøyde, helt til de skal si opp abonnementet. Da får mange en skjult overraskelse. Det er nemlig slik at Falck Alarm har en frakoblingskostnad på 1.590 kroner. Hvorfor? Fordi Falck Alarm fakturerer kunden for demontering og endringer av alarmsystemet i henhold til Falcks Alarm til enhver tid gjeldene priser med 14 dagers betalingsfrist.

Hva står det så i avtalen om dette mellom kunde og Falck Alarm som belyser dette?

– «Ved avtalens eventuelle opphør tilkommer demonteringskostnader som beskrevet i de vedlagte Generelle vilkårenes punkt 9.3″.

Blir det opplyst om denne ekstra kostnaden fra Falck sine pågående selgere? Nei.

Falck Alarm selv mener at når kunden inngår avtale med selskapet signeres det på at gjeldende abonnementsvilkår er lest og akseptert. Abonnementsvilkår som er på to tettskrevene sider med liten skrift i tillegg til selve avtalen. Og basert på dette, samt teksten i abonnementvilkårene som opplyser at det tilkommer demonteringskostnader er du som kunde opplyst at det vil koste 1.590 kroner å avslutte avtalen.

– «Kontrakt, vilkår og synliggjøring av eventuelle ekstrakostnader er i samsvar med forbrukerrådets paragrafer», skriver Falck Alarm.

Hva mener Forbrukerombudet om denne praksisen Falck Alarm har?

– «Innebærer oppsigelsen at det skal foretas en frakobling av alarmanlegget, kan de reelle kostnadene for dette arbeidet belastes kunde som et frakoblingsgebyr. Gebyrets størrelse må imidlertid baseres på en nøktern vurdering av reelle arbeidskostnader for frakobling, og mpå i ingen tilfeller være så stort at det generelt vil påvirke som en reell økonomisk hindring for oppsigelse. Størrelsen på frakoblingsgebyret må alltid spesifiseres og opplyses ved avtaleinngåelse, og må inngå som element i minste totalpris ved markedsføring av alarmtjenester», skriver Jens Thomas Thommesen i Forbrukerombudet.

Falck Alarm kan berolige alle nye med at de nå i senere versjoner av kontraktsvilkårene med liten skrift har presisert dette nærmere med å forandre teksten til;

«Falck fakturerer Kunden for demontering og endringer av Alarmsystemet iht. Falcks til enhver tid gjeldende priser med 14 dagers betalingsfrist. Demonteringsgebyret er p.t. på kr 1590″.

Vi i NewsUp er glade for at Falck Alarm endelig har bestemt seg for å følge markedsføringsloven § 9a, cirka 10 år etter Forbrukerombudet første gang påpekte denne uheldige praksisen.

Del med dine venner.

Om denne forfatteren

NewsUp er en ny nettavis og nyhetsaggregator for hendelser der nyheter og artikler styres av leserne. NewsUp får også tips om saker som burde belyses, som vi selv lager artikler om og legge ut.